Soorten isolatie

"Jouw gevel binnen jouw budget!"

gevelisolaties

Uw gevel isoleren?

Het isoleren van je gevel is interessant voor verschillende redenen, je beschermt deze tegen vocht, koude, warmte en geluid. Er zijn verschillende opties mogelijk, je kan de gevel langs binnen of buiten isoleren. Bij iedere gevelbekleding is een andere isolatie nodig.

Voor zowel economische als ecologische redenen is het interessant om goede isolatie te gebruiken. Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste isolatie te kiezen. Je moet met verschillende zaken rekening houden: het isolatiemateriaal moet alle weersomstandigheden aankunnen, ook moet het aan allerlei normen voldoen zoals brandveiligheid, je kan ook de optie bekijken om geluidsisolerende isolatie te nemen.

Een geïsoleerde gevel zorgt voor aangename temperaturen in huis. In de zomer, bij hoge temperaturen houdt het de warmte buiten zodat het aangenaam is in huis. In de winter blijft de warmte binnen. Het is dus altijd aangenaam in huis zonder invloeden van buitenaf.

Doordat je in de winter de verwarming minder hard moet zetten of minder stookt kan je enorm besparen en het levert je nog redelijk wat geld op. Door de gevel te isoleren geeft het je enorm veel comfort en extra voordelen. Dus op lange termijn zal je er veel plezier aan hebben.

Het materiaal werkt brandwerend en zorgt er op die manier voor dat het isoleren van gevels ook direct voor aanvullende veiligheid binnen je woning weet te zorgen. Als je jouw volledige huis wil isoleren kan je best een professioneel bedrijf inschakelen. Zij hebben de nodige ervaring en kennis en weten perfect hoe ze dit moeten afwerken. Er zijn verschillende opties bij het isoleren van de gevel. Zo kan je kiezen uit verschillende vormen en materialen. Het is van belang op voorhand duidelijk te weten waar je naar op zoek bent en wat je ermee wil doen. Je kan de buitenmuur isoleren maar het is ook mogelijk om de binnenmuur te isoleren. Zowel buitenmuur als binnenmuur heeft voor-en nadelen. Het gaat er vooral over om keuzes te maken, het is tenslotte de bedoeling dat de woning goed geïsoleerd wordt.

Het is enorm belangrijk om nauwkeurig te werken bij het isoleren van gevels. Er moet voorzien worden dat er genoeg ventilatie overblijft binnen de woning. Dit is vooral belangrijk voor de luchtkwaliteit.

Niet gevonden wat u zoekt?

Deze website biedt het meest courant gamma aan. Moest u toch iets anders zoeken kan je ons steeds contacteren.
Contacteer ons

Subsidies en premie

  • Hoeveel bedraagt de premie?
  • Hoe moet bij je de netbeheerder premie aanvragen?
  • Aan welke voorwaarden moet je voldoen?
  • Specifieke voorwaarden voor buitengevelisolatie.
  • Specifieke voorwaarden bij het isoleren langs de binnenzijde.
  • Totaalrenovatiebonus.
  • Overkoepelende renovatiepremie.
  • Verlaagd btw-tarief.

Lees meer