Soorten gevelbekleding

"Jouw gevel binnen jouw budget!"

Gevelbekleding


Elke woning kan een stijlvolle look hebben door de juiste gevelbekleding. Het gaat niet enkel over hoe de gevel eruit ziet. Het onderhoud, de prijs en de isolatiemogelijkheden zijn ook belangrijk. Een oplijsting van de verschillende soorten gevelbekleding:

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding

Een gevelbekleding met hout geeft een natuurlijke en stijlvolle uitstraling. Het geeft een mooie vergrijzing met de jaren als je de juiste houtsoort kiest. Ook bepaald dit de levensduur van de gevel.

Crepi als gevelbekleding

Crepi gevelbepleistering

Als je de gevel bepleistert met crepi geeft het een totaal ander zicht aan je gevel. Er zijn twee verschillende gevelbepleisteringen: minerale en kunstharspleister. Deze zijn verkrijgbaar in ruwe of vlakke structuren. Ook heb je een ruime keuze uit verschillende kleuren.

Metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekleding

Gevelbekleding van metaal kunnen bijvoorbeeld inox, zink, koper of aluminium zijn. Metaal is heel duurzaam en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Deze zijn verkrijgbaar in cassettes, sidings, platen en leien.

PVC gevelbekleding

PVC gevelbekleding

PVC is een gemakkelijk te bewerken maar vooral goedkoop. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze worden ook ontworpen met een hout - of betonlook. PVC is duurzaam heeft zeer weinig onderhoud nodig. Ook heeft deze isolerende eigenschappen.

Steenstrips gevelbekleding

Steenstrips als gevelbekleding

Steenstrips worden zowel binnen- als buitenshuis gebruikt. Deze strips bestaan uit baksteen of kunststof en worden gelijmd op de gevel. Dit geeft de look van echte stenen.

Leien gevelbekleding

Leien gevelbekleding

Leien worden niet enkel gebruikt voor dakbedekking maar ook als gevelbekleding. Je kan deze voor het dak en gevel gebruiken zodat dit een mooi geheel vormt. Ze zijn verkrijgbaar als natuurleien of kunstleien.

Vezelcement gevelbekleding

Vezelcement platen

Een veel gebruikte gevelbekleding is vezelcement gevelplaten en gevelstroken zoals sidings. Sidings zijn lange stroken uit vezelcement. De gevel wordt hiermee volledig of gedeeltelijk bekleed. Als je kiest voor een gedeeltelijke bekleding geeft dit een unieke uitstraling.

Kurk gevelbekleding

Spuitkurk

Spuitkurk kan er heel decoratief uitzien. Dit product is gevormd op basis van acrylhars en kurkgranulaat. De spuitkurk wordt rechtstreeks op de gevel gespoten. Het wordt in een paar lagen aangeracht. Je hebt zelf veel inspraak hoe de gevel er zal uitzien, er zijn namelijk veel verschillende korrelgroottes en kleuren verkrijgbaar.

HPL gevelbekleding

High Pressure Laminated-platen (HPL-platen)

Bij deze platen worden hars en houtvezels of geïmpregneerd papier samengeperst onder een hoge temperatuur en hoge druk. Door een bepaalde coatingtechniek te gebruiken die ontwikkeld is door experts wordt er een hoge kwaliteit ontwikkeld op de punten weersbestendigheid en duurzaamheid. Er is een ruime keuze aan kleuren door dat er gekleurde pigmenten ingelast worden.

Kaleien van een gevel

Kaleien

Kaleien is een eeuwenoude verftechniek. Hier wordt kalkpleister op de gevel aangebracht met een blokkwast. Deze techniek kan voor nieuwbouw maar kan ook bij renovaties, de perfecte manier om de muur van een afwerkingslaag te voorzien. De kalk beschermt tegen vocht en het is de ideale oplossing om oneffenheden te verbergen, bovenop dit alles geeft het een authentieke uitstraling en is er de mogelijkheid om een kleur te kiezen.

Houtcomposiet als gevelbekleding

Houtcomposiet

Wat ook vaak gebruikt wordt is houtcomposiet. Hier worden platen gebruikt die de gevel bekleden. Het lijkt wel echt hout maar is een combinatie van kunststof en hout. Daardoor is dit een goedkopere variant van hout. Het is mogelijk om zelf de kleur te kiezen, hier heb je niet de vergrijzing die bij echt hout wel te zien is.

Niet gevonden wat u zoekt?

Deze website biedt het meest courant gamma aan. Moest u toch iets anders zoeken kan je ons steeds contacteren.
Contacteer ons

Subsidies en premie

  • Hoeveel bedraagt de premie?
  • Hoe moet bij je de netbeheerder premie aanvragen?
  • Aan welke voorwaarden moet je voldoen?
  • Specifieke voorwaarden voor buitengevelisolatie.
  • Specifieke voorwaarden bij het isoleren langs de binnenzijde.
  • Totaalrenovatiebonus.
  • Overkoepelende renovatiepremie.
  • Verlaagd btw-tarief.

Lees meer